Case number | CAC-ADREU-005847 |
---|---|
Time of filing | 2010-11-04 21:31:03 |
Domain names | interroll.eu |
Case administrator
Name | Tereza Bartošková |
---|
Complainant
Organization / Name | INTERROLL Fördertechnik GmbH |
---|
Respondent
Organization / Name | Ing. Martin Smolen -- Vantarix production, Martin Smolen |
---|
Doplňte údaje o iných prebiehajúcich alebo rozhodnutých súdnych / rozhodcovských konaniach, o ktorých je senát informovaný a ktoré sa týkajú sporného názvu domény
Podľa informácií senátu neexistuje žiaden iný spor v tejto veci.
Faktická situácia
Žalovaný si zaregistroval sporný názov domény INTERROLL dňa 7. apríla 2006.
Žalobca podal žalobu dňa 4. novembra 2010.
Dňa 29. a 30. decembra 2010 žalobca oznámil vo forme neštandardnej komunikácie, že 23.decembra 2010 žalovaný a žalobca podpísal Dohodu o urovnaní sporu (Settlement Agreement).
Dňa 5. januára bol v súlade s ods. B4 (e) Pravidiel ADR pre tento prípad vymenovaný jednočlenný senát.
Žalovaný sa k žalobe v lehote na podanie žalobnej odpovede nevyjadril, dňa 5. januára 2011 však potvrdil vo forme neštandardnej komunikácie, že dňa 23. decembra 2010 podpísal so žalobcom Dohodu o urovnaní sporu (Settlement Agreement).
Žalobca podal žalobu dňa 4. novembra 2010.
Dňa 29. a 30. decembra 2010 žalobca oznámil vo forme neštandardnej komunikácie, že 23.decembra 2010 žalovaný a žalobca podpísal Dohodu o urovnaní sporu (Settlement Agreement).
Dňa 5. januára bol v súlade s ods. B4 (e) Pravidiel ADR pre tento prípad vymenovaný jednočlenný senát.
Žalovaný sa k žalobe v lehote na podanie žalobnej odpovede nevyjadril, dňa 5. januára 2011 však potvrdil vo forme neštandardnej komunikácie, že dňa 23. decembra 2010 podpísal so žalobcom Dohodu o urovnaní sporu (Settlement Agreement).
A. Žalobca
Žalobca vo svojej žalobe tvrdí, že sporný názov domény INTERROLL je identický s ochrannou známkou a s obchodným menom spoločnosti. Žalobca, ako majiteľ tejto ochrannej známky, žiada, aby žalovaný previedol sporný názov domény žalobcovi (CAC prípad č.01196, rozhodnutý 6. augusta 2006 - memorex.eu; CAC prípad č. 02438, rozhodnutý 24. novembra 2006 - ask.eu; CAC prípad č. 02818, rozhodnutý 4. decembra 2006 - mcclean.eu).
Ak sporný názov domény nebude považovaný za identický s obchodným menom spoločnosti žalobcu a ochrannymi známkami, je tu prinajmenšom pravdepodobnosť zámeny s týmito znakmi. Žalovaný nemá žiadne práva k názvu "INTERROLL".
Ani Interroll Holding AG, ani žalobca, ani akákoľvek spoločnosť zo obchodnej skupiny Interroll nepovolila žalovanému zaregistrovať sporný názov domény interroll.eu.
Žalovaný nemá žiadny oprávnený záujem k názvu domény INTERROLL. Žalovaný, prostredníctvom svojho brata Rastislava Smolena vedel, že skupina Interroll, vrátane žalobcu bude potrebovať názov domény INTERROLL. Skutočnosť, že žalovaný drží názov domény INTERROLL patriaci Interroll-u dokonca aj po ukonceni distribučnej zmluvy medzi Interroll-om a spoločnosťou brata žalovaného nemôže byť vysvetlená inak ako žalobcovou zlou vierou. Žalovaný verejne ponúkal sporný názov domény INTERROLL na predaj.
Žalovaný vo svojej žalobe žiadal Rozhodcovský súd ČR, aby dospel k záveru, ze registrácia spornej domény žalovaným je špekulatívna, protiprávna a ďalej žiadal Rozhodcovsky súd CR, aby nariadil prevod názvu domény žalobcovi (článok 22, odsek 11 Nariadenia Komisie (ES) č. 874/2004 z 28. apríla 2004.
Po podaní žaloby počas konania žalobca svojím podaním vo forme neštandardnej komunikácie zo dňa 29.12.2010 žiada, aby súd rozhodol v súlade s článkom 2 Dohody o urovnaní sporu (Settlement Agreement) uzavretej so žalovaným dňa 23.12.2010 tak, že sporný názov domény interroll.eu prevedie na žalobcu.
Ak sporný názov domény nebude považovaný za identický s obchodným menom spoločnosti žalobcu a ochrannymi známkami, je tu prinajmenšom pravdepodobnosť zámeny s týmito znakmi. Žalovaný nemá žiadne práva k názvu "INTERROLL".
Ani Interroll Holding AG, ani žalobca, ani akákoľvek spoločnosť zo obchodnej skupiny Interroll nepovolila žalovanému zaregistrovať sporný názov domény interroll.eu.
Žalovaný nemá žiadny oprávnený záujem k názvu domény INTERROLL. Žalovaný, prostredníctvom svojho brata Rastislava Smolena vedel, že skupina Interroll, vrátane žalobcu bude potrebovať názov domény INTERROLL. Skutočnosť, že žalovaný drží názov domény INTERROLL patriaci Interroll-u dokonca aj po ukonceni distribučnej zmluvy medzi Interroll-om a spoločnosťou brata žalovaného nemôže byť vysvetlená inak ako žalobcovou zlou vierou. Žalovaný verejne ponúkal sporný názov domény INTERROLL na predaj.
Žalovaný vo svojej žalobe žiadal Rozhodcovský súd ČR, aby dospel k záveru, ze registrácia spornej domény žalovaným je špekulatívna, protiprávna a ďalej žiadal Rozhodcovsky súd CR, aby nariadil prevod názvu domény žalobcovi (článok 22, odsek 11 Nariadenia Komisie (ES) č. 874/2004 z 28. apríla 2004.
Po podaní žaloby počas konania žalobca svojím podaním vo forme neštandardnej komunikácie zo dňa 29.12.2010 žiada, aby súd rozhodol v súlade s článkom 2 Dohody o urovnaní sporu (Settlement Agreement) uzavretej so žalovaným dňa 23.12.2010 tak, že sporný názov domény interroll.eu prevedie na žalobcu.
B. Žalovaný
Žalovaný svojím vyjadrením z 5. januára 2011 súhlasí s prevodom sporného názvu domény interroll.eu na žalobcu v zmysle uzavretej Dohody o urovnaní sporu (Settlement Agreement) a žiada, aby súd rozhodol v súlade s článkom 2 Dohody o urovnaní sporu (Settlement Agreement) uzavretej dňa 23.12.2010 tak, že sporný názov domény interroll.eu prevedie na žalobcu.
Rozprava a závery
Senát sa zaoberal otázkou, či uzavretie Dohody o urovnaní sporu (Settlement Agreement) nie je dôvodom na ukončenie konania v zmysle článku 4 (a) Pravidiel ADR. Po podrobnom preskúmaní obsahu článku 2 Dohody o urovnaní sporu (Settlement Agreement) senát dospel k záveru, že ukončenie konania je v rozpore s vôľou sporových strán, nakoľko obe strany v Dohode o urovnaní sporu (Settlement Agreement) žiadajú senát, aby spor rozhodol tak, že sporný doménový názov sa prevádza na žalobcu.
Vzhľadom na vyjadrený súhlas oboch strán s prevodom sporného doménového názvu, senát sa zaoberal otázkou, či žalobca spĺňa kritériá stanovené v článku 4 ods. 2 (b)(i) nariadenia Európskeho palamentu a Rady (ES) č. 733/2002. Po preskúmaní žaloby a najmä k nej pripojeného výpisu z obchodného registra žalobcu možno konštatovať, že žalobca kritériá spomenuté v predchádzajúcej vete bez výhrady spĺňa.
Vzhľadom na vyjadrený súhlas oboch strán s prevodom sporného doménového názvu, senát sa zaoberal otázkou, či žalobca spĺňa kritériá stanovené v článku 4 ods. 2 (b)(i) nariadenia Európskeho palamentu a Rady (ES) č. 733/2002. Po preskúmaní žaloby a najmä k nej pripojeného výpisu z obchodného registra žalobcu možno konštatovať, že žalobca kritériá spomenuté v predchádzajúcej vete bez výhrady spĺňa.
Rozhodnutie
Vzhľadom na uvedené dôvody a v súlade s ods. B12 (b) a (c) Pravidiel senát rozhodol
o prevode názvu domény INTERROLL na žalobcu
o prevode názvu domény INTERROLL na žalobcu
Rozhodcovia
Name | Tomáš Borec |
---|
Dátum nálezu
2011-01-31