| Case number | CAC-ADREU-005876 |
|---|---|
| Time of filing | 2010-11-16 13:09:31 |
| Domain names | samyang.eu |
Case administrator
| Name | Tereza Bartošková |
|---|
Complainant
| Organization / Name | Delta Hubert Adamczyk, Hubert Adamczyk |
|---|
Respondent
| Organization / Name | Bergqvist Bryggeridepå AB, Stig Bergqvist |
|---|
Faktisk bakgrund
Klaganden representerar Samyang Optics, Co, Ltd. i Korea som äger gemenskapsvarumärket SAMYANG med registreringsnummer 007160146 och ansökningsdatum den 15 augusti år 2008 samt registreringsdatum den 15 april år 2009 för varor i klass 9.
Det omtvistade domännamnet <samyang.eu> registrerades av Svaranden den 7 juni år 2006.
Det omtvistade domännamnet <samyang.eu> registrerades av Svaranden den 7 juni år 2006.
A. Klagande
Samyang Optics, Co, Ltd., som Klaganden representerar, grundades år 1972 i Sydkorea.
Svaranden har registrerat det omtvistade domännamnet i spekulativt syfte, något som stärks av det faktum att det inte finns någon hemsida kopplad till domännamnet <samyang.eu>.
Klaganden har försökt att kontakta Svaranden via e-post och fax tre gånger utan att erhålla något svar. Vidare har Klaganden kontaktat registratorn, Internet.se English AB, i hopp om att etablera kontakt med Svaranden men icke heller detta har lett till något svar. Omständigheterna ovan bekräftar tydligt att Svaranden varit engagerad i systematiska domännamnsregistreringar.
Domännamnet <samyang.eu> har registrerats av Svaranden utan rättigheter eller legitima intressen till namnet. Domännamnet har registrerats eller använts i ond tro. Inga bevis för att det skulle finnas några rättigheter eller ett berättigat intresse har hittats.
Svaranden har registrerat det omtvistade domännamnet i spekulativt syfte, något som stärks av det faktum att det inte finns någon hemsida kopplad till domännamnet <samyang.eu>.
Klaganden har försökt att kontakta Svaranden via e-post och fax tre gånger utan att erhålla något svar. Vidare har Klaganden kontaktat registratorn, Internet.se English AB, i hopp om att etablera kontakt med Svaranden men icke heller detta har lett till något svar. Omständigheterna ovan bekräftar tydligt att Svaranden varit engagerad i systematiska domännamnsregistreringar.
Domännamnet <samyang.eu> har registrerats av Svaranden utan rättigheter eller legitima intressen till namnet. Domännamnet har registrerats eller använts i ond tro. Inga bevis för att det skulle finnas några rättigheter eller ett berättigat intresse har hittats.
B. Svarande
Svaranden har underlåtit att inkomma med svaromål inom föreskriven tidsfrist.
Diskussion och Slutsatser
Klaganden skall, i enlighet med Art 21.1 i förordning EG/874/2004 och Paragraf B 11(d)(1) i ADR Reglerna, visa att domännamnet <samyang.eu> är identiskt eller förväxlingsbart med ett eller flera namn som utgör en för Klaganden erkänd och etablerad rättighet i enlighet med nationell lagstiftning och/eller gemenskapsrätt; och antingen (a) att det omtvistade domännamnet registrerats av Svaranden utan rätt eller berättigat intresse; eller (b) att det omtvistade domännamnet registrerats eller använts i ond tro.
Klaganden har till klagomålet bifogat en fullmakt till styrkande att denne representerar ägaren av gemenskapsvarumärket SAMYANG med registreringsnummer 007160146. Det åberopade varumärket SAMYANG, med registreringsdatum den 15 april år 2009, utgör en erkänd och etablerad rätt enligt gemenskapsrätt.
Det omtvistade domännamnet <samyang.eu> innehåller varumärket SAMYANG i sin helhet. Enligt domännamnspraxis är det brukligt att vid förväxlingsbedömningen mellan domännamn och varumärke eller firma bortse från den till domännamnet knutna toppdomänen, i detta fall ”.eu”. Mot denna bakgrund kommer Panelen till slutsatsen att det omtvistade domännamnet <samyang.eu> är identiskt eller förväxlingsbart med ett av Klaganden åberopat varumärke till vilket Klaganden kan visa rätt.
Vidare har Klaganden gjort gällande att det omtvistade domännamnet <samyang.eu> registrerats av Svaranden utan rätt eller berättigat intresse. Med hänvisning till att Klaganden till ärendet icke bifogat någon bevisning till stöd för sitt påstående samt att Svaranden underlåtit att besvara klagomålet har Panelen, i enlighet och med stöd av paragraf B 7(a) i ADR reglerna, noterat att Svaranden sedan den 29 mars år 1996 äger ett svenskt ordvarumärke med lydelsen SAMYANG och registreringsnummer 0310623 omfattande samtliga varor i klass 30.
Mot bakgrund av omständigheten att Svaranden sedan år 1996 äger ett registrerat varumärke med lydelsen SAMYANG samt bevisningen i övrigt finner Panelen att det i ärendet icke är visat att det omtvistade domännamnet <samyang.eu> registrerats av Svaranden utan rätt eller berättigat intresse.
Vidare har Klaganden uppgett att Svaranden registrerat eller använt det omtvistade domännamnet <samyang.eu> i ond tro. Förvisso kan Svarandens underlåtelse att besvara klagomålet för att försvara domännamnsregistreringen utgöra en indikation på ond tro men Klaganden innehar likväl bevisbördan för ovan nämnda påstående. Med hänvisning till att det omtvistade domännamnet <samyang.eu> är identiskt med ett registrerat varumärke tillhörande Svaranden, samt att det omtvistade domännamnet registrerats år 2006, dvs. innan Klaganden registrerade sitt varumärke år 2009 och det faktum att Klaganden icke bifogat någon bevisning, dokumentation eller annan utredning till stöd för sitt påstående, finner panelen det i ärendet icke visat att Svaranden registrerat eller använt det omtvistade domännamnet i ond tro.
Klaganden har till klagomålet bifogat en fullmakt till styrkande att denne representerar ägaren av gemenskapsvarumärket SAMYANG med registreringsnummer 007160146. Det åberopade varumärket SAMYANG, med registreringsdatum den 15 april år 2009, utgör en erkänd och etablerad rätt enligt gemenskapsrätt.
Det omtvistade domännamnet <samyang.eu> innehåller varumärket SAMYANG i sin helhet. Enligt domännamnspraxis är det brukligt att vid förväxlingsbedömningen mellan domännamn och varumärke eller firma bortse från den till domännamnet knutna toppdomänen, i detta fall ”.eu”. Mot denna bakgrund kommer Panelen till slutsatsen att det omtvistade domännamnet <samyang.eu> är identiskt eller förväxlingsbart med ett av Klaganden åberopat varumärke till vilket Klaganden kan visa rätt.
Vidare har Klaganden gjort gällande att det omtvistade domännamnet <samyang.eu> registrerats av Svaranden utan rätt eller berättigat intresse. Med hänvisning till att Klaganden till ärendet icke bifogat någon bevisning till stöd för sitt påstående samt att Svaranden underlåtit att besvara klagomålet har Panelen, i enlighet och med stöd av paragraf B 7(a) i ADR reglerna, noterat att Svaranden sedan den 29 mars år 1996 äger ett svenskt ordvarumärke med lydelsen SAMYANG och registreringsnummer 0310623 omfattande samtliga varor i klass 30.
Mot bakgrund av omständigheten att Svaranden sedan år 1996 äger ett registrerat varumärke med lydelsen SAMYANG samt bevisningen i övrigt finner Panelen att det i ärendet icke är visat att det omtvistade domännamnet <samyang.eu> registrerats av Svaranden utan rätt eller berättigat intresse.
Vidare har Klaganden uppgett att Svaranden registrerat eller använt det omtvistade domännamnet <samyang.eu> i ond tro. Förvisso kan Svarandens underlåtelse att besvara klagomålet för att försvara domännamnsregistreringen utgöra en indikation på ond tro men Klaganden innehar likväl bevisbördan för ovan nämnda påstående. Med hänvisning till att det omtvistade domännamnet <samyang.eu> är identiskt med ett registrerat varumärke tillhörande Svaranden, samt att det omtvistade domännamnet registrerats år 2006, dvs. innan Klaganden registrerade sitt varumärke år 2009 och det faktum att Klaganden icke bifogat någon bevisning, dokumentation eller annan utredning till stöd för sitt påstående, finner panelen det i ärendet icke visat att Svaranden registrerat eller använt det omtvistade domännamnet i ond tro.
Beslut
Av ovannämnda skäl, i enlighet med Paragraferna B12 (b) och )c) i Reglerna, bestämmer Panelen att Klagomålet avslås.
PANELISTS
| Name | Johan Carl Sjöbeck |
|---|
Datum för Panelbeslut
2011-02-28